Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutiena tešloje su ryžių miltais
Kalakutieną tešloje keptuvėje galima greitai ir lengvai paruošti. Į tešlą galite dėti mėgstamų prieskonių. Ryžių miltai yra puikus tirštiklis. Skirtingai nei kvietiniuose miltuose, juose nėra glitimo, sukeliančio virškinimo sutrikimus sergantiesiems celiakija. Tai yra pagrindinis jo privalumas. Ryžių miltai ypač populiarūs Pietryčių Azijoje.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje įmuškite vištos kiaušinį, suberkite ryžių miltus, druską ir pipirus. Įpilkite kelis šaukštus vandens. Visus ingredientus suplakite plaktuvu iki vientisos masės. Į tešlą sudėkite mėsą.
Žingsnis 2
Kepkite kalakutą tešloje. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Kepkite kalakutienos gabalėlius iš abiejų pusių ant silpnos ugnies. Kiekvienai pusei reikės maždaug po 5 minutes.
Kategorijos