Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutiena žuvų padažo marinate
Kalakutiena žuvies padaže - neįprastas patiekalas, kurio skonyje jaučiamas jūros vandens ir gaivių prieskoninių žolelių dvelksmas. Žuvies padaže paprastai būna tik ančiuviai, druska ir vanduo. Kartu jame yra daug vitaminų, taip pat fosforo, geležies, magnio ir jodo. Padažo skonis sodrus, sūrus, šiek tiek aštrus, su saldžiu poskoniu. Manoma, kad su juo galima gaminti ne tik mėsą, bet ir daržoves, omletą, sriubą. Taip galima paįvairinti patiekalus ir pasinerti į Azijos, kurioje atsirado šis padažas, atmosferą.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Padarykite kelis negilius pjūvius filė skersai. Morkas supjaustykite apskritais griežinėliais. Bulves supjaustykite pusapvaliais griežinėliais. Saliero šaknį supjaustykite apvaliais griežinėliais. Susmulkinkite rozmariną.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite žuvies padažą, ciberžolę ir rozmariną. Gerai išmaišykite ir marinuokite kalakutieną padaže. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Į kepimo formą sudėkite mėsą su marinatu ir supjaustytas daržoves, užpilkite 0,5 puodelio vandens. Uždenkite formą folija ir 30 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos