Kalakutienos blauzdos kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kalakutienos blauzdos kotletas

Kotletas - tai gana didelis mėsos gabalas, sukaltas specialiu plaktuku. Jis gali būti gaminamas iš įvairių rūšių mėsos, įskaitant paukštieną. Kalakutienos mėsa gali būti įvairių rausvų atspalvių: krūtinėlė paprastai būna rausva, o blauzdos ir nugaros dalis - tamsiai raudona. Raudona mėsa turi daugiau baltymų ir mažiau riebalų, o šviesi mėsa - priešingai, todėl geriausia laikoma kalakutiena su tamsiai rausvu raumeniniu audiniu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
223 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.38/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutienos blauzdos kotletas Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Pagardinkite kalakutieną druska ir pipirais. Suberkite papriką ir kalendrą. Įmaišykite rozmariną ir įspauskite česnaką. Kruopščiai įtrinkite prieskonius į mėsą, uždenkite dubenį dangčiu arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių marinuotis.

Žingsnis 2

Kalakutienos blauzdos kotletas Žingsnis 2
Paruoškite kepimo ingredientus. Miltus supilkite į plokščią dubenį. Atskirame dubenyje plaktuvu suplakite vištienos kiaušinius.

Žingsnis 3

Kalakutienos blauzdos kotletas Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant didelės ugnies. Marinuotą mėsą iš pradžių pamirkykite miltuose, paskui panardinkite į kiaušinį ir dėkite ant įkaitintos keptuvės. Kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa įgaus auksinę spalvą. Paruoštus kotletus sudėkite ant lėkštės arba popierinių rankšluosčių, kad nubėgtų riebalų perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos