Publikavimo data: 2024-06-13
Kalakutienos blauzdos kotletas
Kotletas - tai gana didelis mėsos gabalas, sukaltas specialiu plaktuku. Jis gali būti gaminamas iš įvairių rūšių mėsos, įskaitant paukštieną. Kalakutienos mėsa gali būti įvairių rausvų atspalvių: krūtinėlė paprastai būna rausva, o blauzdos ir nugaros dalis - tamsiai raudona. Raudona mėsa turi daugiau baltymų ir mažiau riebalų, o šviesi mėsa - priešingai, todėl geriausia laikoma kalakutiena su tamsiai rausvu raumeniniu audiniu.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Pagardinkite kalakutieną druska ir pipirais. Suberkite papriką ir kalendrą. Įmaišykite rozmariną ir įspauskite česnaką. Kruopščiai įtrinkite prieskonius į mėsą, uždenkite dubenį dangčiu arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių marinuotis.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimo ingredientus. Miltus supilkite į plokščią dubenį. Atskirame dubenyje plaktuvu suplakite vištienos kiaušinius.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant didelės ugnies. Marinuotą mėsą iš pradžių pamirkykite miltuose, paskui panardinkite į kiaušinį ir dėkite ant įkaitintos keptuvės. Kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa įgaus auksinę spalvą. Paruoštus kotletus sudėkite ant lėkštės arba popierinių rankšluosčių, kad nubėgtų riebalų perteklius.
Kategorijos