Publikavimo data: 2024-04-17
Kalakutienos carpaccio
Kalakutienos karpačo būna sultingas ir sveikas, bet tik tada, jei jį gaminate iš "tinkamos" mėsos. Kuo didesnis paukščio kūno svoris, tuo jis senesnis. Sena mėsa paprastai būna kieta ir sausa. Karpakočiui rinkitės kalakutienos šlaunelių arba blauzdų filė. Šios dalys laikomos skaniausiomis ir švelniausiomis, minkštumu nenusileidžiančiomis kiaulienai. Prieš kepant mėsą reikėtų gerai užšaldyti, kad ją būtų lengviau pjaustyti.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Dubenyje sumaišykite druską, papriką, apynius ir maltus juoduosius pipirus. Kruopščiai išmaišykite. Apvoliokite kalakutienos gabalėlius iš visų pusių prieskoniuose. Perkelkite į indą, apkraukite svoriu ir įdėkite į šaldytuvą 5 valandoms. Praėjus šiam laikui dar kartą nusausinkite produktą popieriniu rankšluosčiu. Po to 2-3 dienas pakabinkite mėsą vėdinamoje patalpoje.
Kategorijos