Publikavimo data: 2024-04-17
Lašišos karpačio
Venecijiečio Giuseppe Cipriani išrastas žalios jautienos patiekalas patiko daugeliui gurmanų. Todėl virėjai ėmė eksperimentuoti, gamindami carpaccio ne tik iš mėsos, bet ir iš žuvies, jūros gėrybių, įvairių daržovių ir grybų. Lašišos karpačas gaunasi labai skanus ir apetitiškas. Tai greičiausias būdas paruošti itališką delikatesą, nes recepte leidžiama naudoti sūdytą žuvį. Patiekiant svarbiausia stengtis ją supjaustyti permatomais griežinėliais.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais, kad jie būtų beveik skaidrūs.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, pusės citrinos sultis, juoduosius pipirus ir druską.
Žingsnis 3
Baigti ruošti lašišos karpačio. Išdėliokite žuvies griežinėlius vienu sluoksniu ant plokščio indo. Gausiai apšlakstykite padažu.
Kategorijos