Vištienos karpačo džiovykloje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Vištienos karpačo džiovykloje

Paprastai itališkas karpačo ruošiamas iš mėsos ar jūros gėrybių, jų termiškai neapdorojant. Todėl šis vištienos karpačio dehidratoriuje receptas tinka tiems, kurie atsisako arba bijo valgyti žalią mėsą. Šiam patiekalui paruošti reikia specialios įrangos, nes vištienos filė bus ruošiama daržovių džiovintuve. Toks karpačo gaunasi kvapnus ir puikiai tiks kaip išskirtinis užkandis ne tik prie alaus, bet ir prie vyno.
Gaminimo laikas
600 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
81 kcal.
Baltymai
16 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos karpačo džiovykloje Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Dubenyje sumaišykite druską, smulkintą česnaką ir prieskonius. Filė gabalėlius gerai apvoliokite druskos, česnako ir prieskonių mišinyje. Sudėkite filė į atskirą gilų dubenį ir stipriai suspauskite gabalėlius. Vištieną užpilkite sojų padažu. Ant mėsos padėkite lėkštę ir ant jos uždėkite svorį, pavyzdžiui, sunkų vandens butelį. Palikite vištieną šaldytuve bent 4 valandoms.

Žingsnis 2

Vištienos karpačo džiovykloje Žingsnis 2
Vištieną nusausinkite. Pasibaigus laikui, išimkite vištieną iš indo ir nuplaukite vandeniu. Kiekvieną gabalėlį kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Vištienos filė turi būti sausa. Palikite vištieną 65 laipsnių temperatūroje įkaitintame dehidratoriuje 6 valandoms. Kai karpačio bus paruoštas, supjaustykite jį labai plonais griežinėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos