Publikavimo data: 2024-04-17
Vištienos karpačo džiovykloje
Paprastai itališkas karpačo ruošiamas iš mėsos ar jūros gėrybių, jų termiškai neapdorojant. Todėl šis vištienos karpačio dehidratoriuje receptas tinka tiems, kurie atsisako arba bijo valgyti žalią mėsą. Šiam patiekalui paruošti reikia specialios įrangos, nes vištienos filė bus ruošiama daržovių džiovintuve. Toks karpačo gaunasi kvapnus ir puikiai tiks kaip išskirtinis užkandis ne tik prie alaus, bet ir prie vyno.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Dubenyje sumaišykite druską, smulkintą česnaką ir prieskonius. Filė gabalėlius gerai apvoliokite druskos, česnako ir prieskonių mišinyje. Sudėkite filė į atskirą gilų dubenį ir stipriai suspauskite gabalėlius. Vištieną užpilkite sojų padažu. Ant mėsos padėkite lėkštę ir ant jos uždėkite svorį, pavyzdžiui, sunkų vandens butelį. Palikite vištieną šaldytuve bent 4 valandoms.
Žingsnis 2
Vištieną nusausinkite. Pasibaigus laikui, išimkite vištieną iš indo ir nuplaukite vandeniu. Kiekvieną gabalėlį kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Vištienos filė turi būti sausa. Palikite vištieną 65 laipsnių temperatūroje įkaitintame dehidratoriuje 6 valandoms. Kai karpačio bus paruoštas, supjaustykite jį labai plonais griežinėliais.
Kategorijos