Publikavimo data: 2024-04-28
Kalakutienos eskalopai
Eskalopė gaminama iš apvalių arba ovalo formos 1,5-2 cm storio mėsos gabalų. Geriau naudoti nešaldytą mėsą. Ji turi būti drėgna, bet ne lipni, su kuo mažiau gyslų. Išsamus receptas žingsnis po žingsnio papasakos, kaip paruošti kalakutienos eskalopą. Svarbiausia nepersistengti ant ugnies, tada mėsa bus skani. Kepkite eskalopą po 5 minutes iš kiekvienos pusės augalinio ir sviesto aliejų mišinyje. Kad eskalopai greičiau iškeptų, prieš tai juos reikėtų apskrudinti.
Žingsnis 1
Paruoškite eskalopus. Iš abiejų pusių apskrudinkite eskalopus, pasūdykite, papipirinkite ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 2
Apkepkite eskalopus. Ant kaitlentės pastatykite keptuvę, įkaitinkite ją, supilkite augalinį aliejų, įdėkite gabalėlį sviesto. Išdėliokite kalakutienos eskalopus ir kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Karštis turi būti vidutinis. Ant viršaus uždėkite tarkuoto sūrio.
Kategorijos