Publikavimo data: 2024-06-13
Kalakutienos filė gabalėlis
Kalakutienos filė kotletai puikiai tinka prie bet kokio garnyro. Šio paukščio mėsoje gausu aukštos kokybės baltymų, fosforo ir magnio. Ji teigiamai veikia nervų sistemą ir padeda užpildyti energijos deficitą. Neabejotinas pliusas yra tai, kad kalakutiena yra mažai kaloringa. Rinkdamiesi kalakutienos filė, pirmenybę teikite šviesiai rausvos arba šviesiai geltonos spalvos produktui. Spaudžiant mėsos paviršių, įdubimas turi greitai išsilyginti, o mėsos sultys neturi išsiskirti.
Žingsnis 1
Marinuokite kotletus. Išplakite kiaušinį su pienu, druska, vištienos prieskoniais, žolelėmis ir maltais juodaisiais pipirais. Kalakutienos filė supjaustykite plonais griežinėliais, juos lengvai suplakite virtuviniu plaktuvu. Panardinkite griežinėlius į kiaušinio ir pieno mišinį ir palikite mirkti 30 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Išimkite mėsą iš marinato ir kiekvieną gabalėlį apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite augaliniame aliejuje po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos