Kalakutienos filė gabalėlis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kalakutienos filė gabalėlis

Kalakutienos filė kotletai puikiai tinka prie bet kokio garnyro. Šio paukščio mėsoje gausu aukštos kokybės baltymų, fosforo ir magnio. Ji teigiamai veikia nervų sistemą ir padeda užpildyti energijos deficitą. Neabejotinas pliusas yra tai, kad kalakutiena yra mažai kaloringa. Rinkdamiesi kalakutienos filė, pirmenybę teikite šviesiai rausvos arba šviesiai geltonos spalvos produktui. Spaudžiant mėsos paviršių, įdubimas turi greitai išsilyginti, o mėsos sultys neturi išsiskirti.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
226 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.42/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutienos filė gabalėlis Žingsnis 1
Marinuokite kotletus. Išplakite kiaušinį su pienu, druska, vištienos prieskoniais, žolelėmis ir maltais juodaisiais pipirais. Kalakutienos filė supjaustykite plonais griežinėliais, juos lengvai suplakite virtuviniu plaktuvu. Panardinkite griežinėlius į kiaušinio ir pieno mišinį ir palikite mirkti 30 minučių.

Žingsnis 2

Kalakutienos filė gabalėlis Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Išimkite mėsą iš marinato ir kiekvieną gabalėlį apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite augaliniame aliejuje po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos