Kalakutienos filė su mandarinais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Kalakutienos filė su mandarinais

Paprastas, bet rafinuotas kalakutienos patiekalas su mandarinais ir medumi patiks vaisių mėgėjams. Medus suteiks minkštumo ir švelnumo, o mandarinai suteiks mėsai visų sulčių, suteikdami jai citrusinio skonio ir saldumo. Be to, citrusiniai vaisiai geba pakelti nuotaiką ir pagerinti savijautą. Mandarinus taip pat galite pabandyti derinti su apelsinais arba obuoliais. Gausis ne mažiau įdomus patiekalas. Kaip garnyrą patiekite daržovių salotas arba troškintas daržoves.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutienos filė su mandarinais Žingsnis 1
Paruoškite kalakutą. Mandarinus supjaustykite pusapvaliais griežinėliais ir pasilikite sultis. Padarykite kelis 3 cm ilgio pjūvius filė. Pagardinkite druska ir pipirais. Į pjūvius sudėkite griežinėliais supjaustytus mandarinus. Kalakutienos filė su mandarinais suvyniokite į foliją, sudėkite ant kepimo skardos ir 40 min. pašaukite į karštą orkaitę.

Žingsnis 2

Kalakutienos filė su mandarinais Žingsnis 2
Paruoškite kalakutieną ir mandarinus. Į puodą supilkite vandenį, į mažesnį puodą sudėkite medų, įstumkite juos vieną į kitą ir kaitinkite, kol medus suminkštės. Sumaišykite medų su mandarinų sultimis. Likus 15 minučių iki filė paruošimo, išimkite ją iš orkaitės, išvyniokite foliją ir užpilkite medumi. Palikite kalakutieną kepti neuždengę folijos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos