Publikavimo data: 2024-06-15
Kalakutienos filė su svarainiais
Kalakutienos filė su svarainiais - įdomus patiekalas, paruoštas iš švelnių vaisių ir sultingos mėsos. Ją papildo džiovintos slyvos, suteikdamos saldžiarūgščio skonio ir subtilaus aromato. Patiekalas labai skanus ir mažai kaloringas, todėl puikiai tinka dietinei mitybai. Beje, svarainiai vis dar naudojami medicininiais tikslais. Jis palankiai veikia sveikatą, stiprina imunitetą ir veiksmingai kovoja su daugeliu ligų.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustytą filė pagardinkite druska ir pipirais. Nulupkite česnaką ir lengvai paspauskite jį peilio rankena. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite česnaką, lengvai pakepinkite. Tada į keptuvę sudėkite kalakutienos gabalėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Paruoštas filė perkelkite į kepimo indą.
Žingsnis 2
Paruoškite svarainius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Po to sudėkite iš anksto supjaustytus svarainius. Kepkite vaisius, kol pasidarys ruda plutelė. Kai svarainiai bus paruošti, perkelkite juos į kalakutieną.
Žingsnis 3
Išsiųskite patiekalą kepti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Slyvas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite prie mėsos ir svarainių. Formoje esančius ingredientus užpilkite baltuoju vynu. Tada formą uždenkite folija ir siųskite į orkaitę 40-50 minučių. Praėjus šiam laikui nuimkite foliją ir palikite patiekalą orkaitėje, kol jis įgaus apetitą žadinančią rausvą spalvą.
Kategorijos