Kalakutienos filė svieste pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kalakutienos filė svieste

Bet kokios mėsos aromatą ir skonį sustiprina padažas, prieskoniai ir prieskoninės žolelės. Pabandykite virti kalakutienos filė svieste su citrina. Tai nepaprastai skanus citrusinių vaisių skonio patiekalas. Jį galima patiekti su šviežiomis daržovėmis arba žolelėmis, apšlakstytomis kepimo metu likusiu aliejumi. Papildomo skonio ir spalvos galite suteikti įvairiais prieskoniais, žaliaisiais žirneliais ar morkomis, pakepindami juos keptuvėje likusiame aliejuje ir patiekdami kaip garnyrą prie keptos mėsos.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.38/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutienos filė svieste Žingsnis 1
Iškepkite kalakutą. Iš abiejų pusių mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Sudėkite mėsą į keptuvę. Kai sviestas užvirs, apverskite kalakutą.

Žingsnis 2

Kalakutienos filė svieste Žingsnis 2
Kepkite kalakutieną, kol iškeps. Į aliejų supilkite citrinos sultis ir žievelę. Kepkite kalakutieną neuždengtą po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Perkelkite mėsą į lėkštę. Likusiame aliejuje dažnai maišydami 7 minutes kepkite žaliuosius žirnelius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos