Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutienos filė svieste
Bet kokios mėsos aromatą ir skonį sustiprina padažas, prieskoniai ir prieskoninės žolelės. Pabandykite virti kalakutienos filė svieste su citrina. Tai nepaprastai skanus citrusinių vaisių skonio patiekalas. Jį galima patiekti su šviežiomis daržovėmis arba žolelėmis, apšlakstytomis kepimo metu likusiu aliejumi. Papildomo skonio ir spalvos galite suteikti įvairiais prieskoniais, žaliaisiais žirneliais ar morkomis, pakepindami juos keptuvėje likusiame aliejuje ir patiekdami kaip garnyrą prie keptos mėsos.
Žingsnis 1
Iškepkite kalakutą. Iš abiejų pusių mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Sudėkite mėsą į keptuvę. Kai sviestas užvirs, apverskite kalakutą.
Žingsnis 2
Kepkite kalakutieną, kol iškeps. Į aliejų supilkite citrinos sultis ir žievelę. Kepkite kalakutieną neuždengtą po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Perkelkite mėsą į lėkštę. Likusiame aliejuje dažnai maišydami 7 minutes kepkite žaliuosius žirnelius.
Kategorijos