Publikavimo data: 2024-06-08
Kalakutienos haricot sriuba
Aštri gruziniška charcho sriuba tradiciškai ruošiama iš jautienos, daugybės prieskonių ir žolelių. Garsusis patiekalas gali būti gaminamas iš dietinės kalakutienos. Jis bus ne mažiau skanus ir labai naudingas. Juk šio paukščio mėsa laikoma hipoalergiška, maistinga ir lengvai virškinama. Pagal klasikinį receptą į charcho dedama tkemali padažo, kuris patiekalo prieinamumo recepte pakeičiamas pomidorų pasta.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kalakutieną 60-90 minučių virkite vandenyje, kol suminkštės. Iš sultinio išimkite mėsą.
Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, paruoškite pomidorų padažą. Į keptuvę supilkite aliejų, įjunkite mažą ugnį, sudėkite pomidorų pastą ir pomidorus. Išmaišykite iki vientisos masės. Palaikykite ant viryklės 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Išvirkite kalakutienos kharcho. Svogūną pakepinkite aliejuje 3-5 minutes, kad taptų skaidrus, bet ne sausas. Nusunkite daržoves į sultinį. Supilkite ryžius. 20 minučių pavirkite, supilkite pomidorų padažą. Pasūdykite, įberkite pipirų ir hmeli-suneli. Virkite 5-7 minutes. Sudėkite česnaką ir kalakutieną.
Kategorijos