Publikavimo data: 2025-08-18
Kalakutienos ir bulvių troškinys
Patiekalą galima ruošti su mėsa ir paukštiena arba tik su daržovėmis. Šiame recepte siūlome ragu gaminti su kalakutiena ir bulvėmis. Ragu yra prancūzų virtuvės patiekalas, kurio tiksli atsiradimo istorija iki šiol nežinoma. Šis patiekalas yra labai sotus, maistingas ir net sveikas, nes jame yra daug daržovių. Jei norite, recepte galite naudoti bet kokią mėsą.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais kvadratėliais, sudėkite į puodą, supilkite vandenį, įberkite druskos ir pastatykite ant ugnies. Virkite, kol suminkštės. Tada vandenį nusunkite.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite jas mažais kubeliais. Morkas taip pat supjaustykite kubeliais. Uždėkite keptuvę ant ugnies ir troškinkite daržoves, kol suminkštės. Likus 3 minutėms iki daržovių virimo pabaigos įpilkite pomidorų pastos.
Žingsnis 3
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įdėkite keptuvę ant ugnies, įpilkite aliejaus ir kepkite mėsą, kol iškeps. Likus 3 minutėms iki kepimo pabaigos mėsą pasūdykite.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite virtas daržoves, mėsą ir bulves. Viską atsargiai išmaišykite, prireikus pasūdykite ir papipirinkite.
Kategorijos