Publikavimo data: 2025-08-18
Kalakutienos ir vištienos širdies salotos
Iš paukštienos galite paruošti gardų ir sotų užkandį - kalakutienos salotas su vištienos širdelėmis. Toks derinys iš pirmo žvilgsnio stebina. Iš tiesų šie du ingredientai, priešingai, harmoningai papildo vienas kitą. Vištienos širdelės yra minkštesnės už kalakutienos širdeles ir nekvepia. Tačiau kalakutiena yra maistingesnė ir sveikesnė. Salotos ruošiamos su daug daržovių, todėl yra sultingos ir labai apetitiškos.
Žingsnis 1
Marinuokite svogūnus. Į vandenį įpilkite acto, cukraus ir druskos. Išmaišykite. Supilkite marinatą ant svogūnų ir palikite 60 minučių. Praėjus šiam laikui, svogūnus nuvarvinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutienos salotas su vištienos širdelėmis. Paukštieną ir paukštienos širdeles virkite 20-25 minutes, kol išvirs. Atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Morkas 2-3 min. pakepinkite aliejuje. Į salotinę sudėkite svogūnus, kalakutieną, vištienos širdeles ir morkas. Apibarstykite druska ir pipirais. Užpilkite majonezu. Išmaišykite.
Kategorijos