Publikavimo data: 2024-04-17
Kalakutienos kebabas
Lulia kebabas - tai įvairių Artimųjų Rytų šalių virtuvių patiekalas iš maltos mėsos, suvertos ant iešmo arba keptos ant medžio anglies. Skirtingais pavadinimais šį patiekalą žino daugelis tautų nuo Balkanų iki Irano. Įdaras gali būti gaminamas iš kiaulienos, jautienos, avienos, paukštienos. Dietinį lula kebabą iš kalakutienos galima iškepti orkaitėje. Šiam patiekalui nereikėtų pirkti paruoštos maltos mėsos arba sukti filė ant mėsmalės. Kalakutieną reikia smulkiai supjaustyti peiliu, kad ji išliktų sultinga.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite susmulkintą kalakutienos filė su svogūnu. Įmuškite kiaušinius ir įpilkite aliejaus. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite iki vientisos masės. Dėkite faršą 30 minučių į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Suformuokite lęšių kebabus ir iškepkite. Sudrėkinkite rankas karštame vandenyje ir nedidelių pailgų paplotėlių pavidalo iešmelius aptepkite malta mėsa. Dėkite iešmelius su lulia kebabais ant kepimo skardos ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių, kol apskrus, kelis kartus apversdami.
Kategorijos