Kalakutienos kebabas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Kalakutienos kebabas

Lulia kebabas - tai įvairių Artimųjų Rytų šalių virtuvių patiekalas iš maltos mėsos, suvertos ant iešmo arba keptos ant medžio anglies. Skirtingais pavadinimais šį patiekalą žino daugelis tautų nuo Balkanų iki Irano. Įdaras gali būti gaminamas iš kiaulienos, jautienos, avienos, paukštienos. Dietinį lula kebabą iš kalakutienos galima iškepti orkaitėje. Šiam patiekalui nereikėtų pirkti paruoštos maltos mėsos arba sukti filė ant mėsmalės. Kalakutieną reikia smulkiai supjaustyti peiliu, kad ji išliktų sultinga.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutienos kebabas Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite susmulkintą kalakutienos filė su svogūnu. Įmuškite kiaušinius ir įpilkite aliejaus. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite iki vientisos masės. Dėkite faršą 30 minučių į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Kalakutienos kebabas Žingsnis 2
Suformuokite lęšių kebabus ir iškepkite. Sudrėkinkite rankas karštame vandenyje ir nedidelių pailgų paplotėlių pavidalo iešmelius aptepkite malta mėsa. Dėkite iešmelius su lulia kebabais ant kepimo skardos ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių, kol apskrus, kelis kartus apversdami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos