Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutienos kepenėlių paštetas su sviestu
Kalakutienos kepenyse yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitamino K, kuris svarbus normaliai kaulų ir jungiamojo audinio medžiagų apykaitai. Be to, subprodukte yra daug geležies, todėl jį galima naudoti anemijos profilaktikai. Paštetas su daržovėmis ir prieskoniais neturi ryškaus kepenų skonio, todėl patiks net tiems, kurie jų nemėgsta.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Kepkite kalakutienos kepenėles augaliniame aliejuje 7-10 minučių, perkelkite į lėkštę, atvėsinkite. Toje pačioje keptuvėje 7-8 min. kepkite daržoves. Taip pat atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite paštetą. Atvėsintas kepenis ir daržoves sudėkite į trintuvą, įdėkite sviesto. Druskos ir pipirų pagal skonį. Sumalkite iki vientisos masės. Paštetą sudėkite į indą su dangčiu ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos