Publikavimo data: 2024-04-05
Vištiena Riette
"Riette" yra populiari pašteto rūšis, pasižyminti pluoštine struktūra. XIX a. prancūzų rašytojas Honoré de Balzacas savo užrašuose, kuriuose aprašė savo vaikystę, pasakojo apie malonumą valgyti riete, tepamą ant šviežios duonos. Užtepėlė gaminama iš įvairių rūšių mėsos, įskaitant vištieną. Paruošti vištienos riete užtrunka kelias valandas, o paskui ją reikia apie dvi dienas palaikyti šaldytuve. Tačiau rezultatas to vertas, paštetas gaunasi minkštas, aromatingas, tirpstantis burnoje.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną ir daržoves. Į dubenį sudėkite visą vištieną ir daržoves, suberkite pipirų žirnelius, čiobrelius, česnaką, lauro lapą ir kadagį. Įjunkite "troškinimo" režimą 7 valandoms.
Žingsnis 2
Supjaustykite maistą. Išimkite vištieną ir daržoves iš multicookerio, tada sutrinkite su svogūnu ir morka. Įberkite muskato riešuto, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Supilkite troškinio sultinį ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Padėkite ryet į saugyklą. Perpilkite vištienos ryte į stiklinius indelius, uždarykite dangteliais ir 2 dienas laikykite šaldytuve.
Kategorijos