Publikavimo data: 2024-06-13
Kalakutienos kepenų kotletas
Bet kokios kepenys - kiaulienos, jautienos, vištienos ar kalakutienos - yra daug naudingų medžiagų turintis produktas, tinkamas net kūdikių maistui. Pavyzdžiui, kalakutienos kepenyse yra vitaminų A, PP, visų B grupės vitaminų ir beveik visų gyvybiškai svarbių mikroelementų. Nepaisant to, kad kalakutienos kepenys yra labai minkštos, jos visai tinka kotletams gaminti. Kalakutienos kepenėlių kotletų nereikia ilgai kepti, tačiau jie būna gardžiai minkšti.
Žingsnis 1
Paruoškite kepenis. Kalakutienos kepenėles įdėkite į plastikinį maisto maišelį ir šiek tiek suplakite iš vienos pusės virtuviniu plaktuku. Česnakus išspauskite per presą. Įtrinkite kepenis česnaku, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Kepenų gabalėlius sudėkite ant lėkštės ir palikite 10-15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai, tada perkelkite į atskirą lėkštę. Nedideliame dubenėlyje šakute arba plaktuvu suplakite vištienos kiaušinius.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Kalakutų kepenėles pamirkykite miltuose, tada panardinkite į plaktą kiaušinį ir apkepkite iš abiejų pusių toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė svogūnai. Kepkite kepenėlių kotletus iš abiejų pusių po 3-4 minutes, tada perkelkite į nedidelę keptuvę, užpilkite keptais svogūnais ir palaikykite šiltai 15-20 minučių.
Kategorijos