Publikavimo data: 2024-04-02
Kalakutienos kepenų troškinys
Grietinės padaže troškintos kalakutienos kepenys - skanus ir nesudėtingas patiekalas, tinkantis prie bet kokio garnyro. Kepenėlės verdamos grietinėje, kad įgautų švelnų kreminį skonį. Svarbiausia nelaikyti subprodukto ant viryklės, kitaip jis bus kietas. Miltus reikia dėti dalimis, kad grietinės padaže neliktų gumuliukų.
Žingsnis 1
Pakepinkite svogūną ir kepenėles. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite sviestą ir suberkite svogūnus. Kepkite, kol svogūnai taps auksiniai, apie 5-7 minutes. Paimkite kitą keptuvę, pastatykite ant ugnies, ištirpinkite sviestą ir sudėkite kalakutienos kepenėlių gabalėlius, kepkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Troškintos kalakutienos kepenėlės grietinės padaže. Į keptuvę su kepenėlėmis sudėkite pakepintus svogūnus ir grietinę. Išmaišykite ir įpilkite stiklinę vandens. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 25-30 minučių. Tada įberkite šiek tiek miltų ir gerai išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite dar 5 minutes ant silpnos ugnies.
Kategorijos