Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutienos kepsniai su adžika
Adžikoje marinuotus kalakutienos kepsnius geriau ruošti su skystais prieskoniais. Jis nebus per daug deginantis ir geriau įmirkys mėsą marinavimo metu. Parduotuvėse parduodamas skystas produktas yra ajika padažas, nes į tikrosios kaukazietiškos ajika sudėtį neįeina pomidorai. Savo konsistencija jis panašus į šlapią smėlį, nes jo sudėtyje yra tik česnakų, raudonųjų pipirų ir prieskonių. Jei prieskonis labai tirštas, į jį įpilkite pomidorų arba pomidorų padažo.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Apibarstykite filė paprikomis ir druska. Sudėkite jas į dubenį ir užpilkite adžikos, kad ji padengtų visą kalakutienos paviršių. Palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite kepsnius. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir sudėkite mėsą. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, 10-15 minučių.
Kategorijos