Publikavimo data: 2024-06-13
Kalakutienos kepsnys
Kalakutienos kepsnių kotletai - puiki sveikos vakarienės idėja. Kalakutiena laikoma mažai kaloringa, gerai virškinama, joje yra daug vitaminų, baltymų, geležies ir natrio. Pastarojo elemento buvimas leidžia apriboti druskos kiekį gaminant maistą. Kepsniai tinka iš bet kurios paukščio dalies. Geriausiai tinka krūtinėlės filė arba šlaunelė. Kalakutiena iškepa greitai, todėl svarbiausia nelaikyti mėsos ant viryklės per ilgai, antraip ji bus kieta.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės padažą. Į dubenį sudėkite grietinę, suberkite garstyčių sėklas, sojų padažą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite kepsnius kepti. Mėsą gerai įtrinkite druska ir žolelėmis ir aptepkite padažu.
Žingsnis 3
Iškepkite kalakutą. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir leiskite jam užvirti. Sudėkite mėsos gabalėlius taip, kad tarp jų liktų vietos. Kepkite ant didelės ugnies 1-2 minutes, tada apverskite į kitą pusę, šiek tiek sumažinkite ugnį ir kepkite dar 3-4 minutes.
Kategorijos