Kalakutienos kepsnys orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kalakutienos kepsnys orkaitėje

Orkaitėje kepamas kalakutienos kepsnys - apetitą žadinantis patiekalas, kuriam paruošti neužtrunka ilgiau nei 30 minučių. Švelnus citrusinių citrinų skonis suteikia malonios rūgštelės, o prieskoniai padeda paįvairinti švelnų paukščio skonį ir suteikia jam pikantiškumo. Beje, žodis "steak" yra angliškos kilmės ir reiškia "gabalas". Taip yra todėl, kad iš pradžių šis žodis buvo vartojamas apibūdinti gabalams, kurie buvo kepami ant ugnies.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
15 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.56/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutienos kepsnys orkaitėje Žingsnis 1
Iškepkite mėsą. Specialią grilio keptuvę patepkite trupučiu aliejaus ir gerai įkaitinkite. Dėkite kepsnį ant įkaitusios grilio keptuvės ir kepkite 2-3 minutes, kol apskrus iš abiejų pusių.

Žingsnis 2

Kalakutienos kepsnys orkaitėje Žingsnis 2
Į kepimo indą įdėkite kalakutieną. Kai mėsa paruduos, sudėkite ją į kepimo indą. Ant kiekvieno kepsnio uždėkite po citrinos griežinėlį, kad mėsa įgautų šiek tiek rūgštelės. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, įdėkite formą į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių, kol visiškai iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos