Publikavimo data: 2024-06-08
Kalakutienos kepsnys orkaitėje
Orkaitėje kepamas kalakutienos kepsnys - apetitą žadinantis patiekalas, kuriam paruošti neužtrunka ilgiau nei 30 minučių. Švelnus citrusinių citrinų skonis suteikia malonios rūgštelės, o prieskoniai padeda paįvairinti švelnų paukščio skonį ir suteikia jam pikantiškumo. Beje, žodis "steak" yra angliškos kilmės ir reiškia "gabalas". Taip yra todėl, kad iš pradžių šis žodis buvo vartojamas apibūdinti gabalams, kurie buvo kepami ant ugnies.
Žingsnis 1
Iškepkite mėsą. Specialią grilio keptuvę patepkite trupučiu aliejaus ir gerai įkaitinkite. Dėkite kepsnį ant įkaitusios grilio keptuvės ir kepkite 2-3 minutes, kol apskrus iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Į kepimo indą įdėkite kalakutieną. Kai mėsa paruduos, sudėkite ją į kepimo indą. Ant kiekvieno kepsnio uždėkite po citrinos griežinėlį, kad mėsa įgautų šiek tiek rūgštelės. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, įdėkite formą į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių, kol visiškai iškeps.
Kategorijos