Publikavimo data: 2025-08-19
Kalakutienos kotletai su rūkyta paprika
Kalakutiena laikoma dietiniu maistu dėl savo mažo kaloringumo ir maistinių savybių derinio. Cholesterolio ir riebalų kiekis kalakutienoje yra gerokai mažesnis nei jautienoje, kiaulienoje ir kituose paukščiuose. Kalakutienos kotletai įgauna saldų ir aštrų skonį, nes į juos dedama rūkytos paprikos. Paprika gaminama iš saldžiųjų paprikų, kurios džiovinamos, rūkomos ir sumalamos į miltelius. Prieskonio galiojimo laikas - šeši mėnesiai. Jį reikėtų laikyti sandariame inde.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalui svogūnus. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Nustatykite vidutinę kaitrą ir įkaitinkite. Į karštą aliejų sudėkite svogūnų puseles ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Troškinkite mėsą. Pabarstykite kalakutieną rūkyta paprika ir įtrinkite kotletus druska bei pipirais. Sudėkite mėsą ant kepintų svogūnų ir keptuvę uždenkite dangčiu. Troškinkite ingredientus ant silpnos ugnies 30 minučių.
Kategorijos