Publikavimo data: 2024-06-13
Kalakutienos kotletas
Iš kalakutienos kotletų orkaitėje galima paruošti skanų troškinį. Dėl tokio mėsos paruošimo būdo patiekalas iškepa gana greitai. Filė būna minkšta ir sultinga. Kepimui imkite atšaldytą kalakutieną. Tinka ir šaldyta kalakutiena, tačiau yra rizika, kad patiekalas bus sausas. Atšildyta ji praranda natūralias sultis, o kalakutiena ir taip yra liesa mėsa. Filė kruopščiai iškepkite. Ji yra trapi ir gali būti lengvai pažeista.
Žingsnis 1
Paruoškite kalakutienos filė. Uždenkite mėsos gabalėlius maistine plėvele ir švelniai apskrudinkite. Pagardinkite druska ir prieskoniais. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletų sluoksnį. Sumaišykite majonezą, sojų padažą, garstyčias ir sūrį.
Žingsnis 3
Paruoškite kalakutienos kotletus. Į aliejumi išteptą kepimo indą sudėkite apkeptas filė. Ant viršaus tolygiai paskleiskite sūrio sluoksnį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-35 minutes.
Kategorijos