Kalakutienos mėsos kukuliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kalakutienos mėsos kukuliai

Visavertis ir sotus patiekalas visai šeimai.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.7/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutienos mėsos kukuliai Žingsnis 1
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje (10 minučių). Kol ryžiai verda, sutarkuokite morkas ir supjaustykite svogūną smulkia tarka.

Žingsnis 2

Kalakutienos mėsos kukuliai Žingsnis 2
Sumalkite filė į maltą mėsą, sudėkite svogūną (galite iš karto imti paruoštus svogūnus).

Žingsnis 3

Kalakutienos mėsos kukuliai Žingsnis 3
Tada į maltą mėsą suberkite ryžius, morkas, kiaušinį, druską ir reikiamus prieskonius. Galite įberti žolelių. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 4

Kalakutienos mėsos kukuliai Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite kukulius ir sudėkite juos į kepimo skardą.

Žingsnis 5

Kalakutienos mėsos kukuliai Žingsnis 5
Pomidorų pastą atskieskite stikline šilto vandens, įpilkite grietinės ir per presą išspausto česnako. Įberkite šiek tiek druskos ir išmaišykite.

Žingsnis 6

Kalakutienos mėsos kukuliai Žingsnis 6
Užpilkite mėsos kukulius padažu ir siųskite juos į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 25 minutėms.

Žingsnis 7

Kalakutienos mėsos kukuliai Žingsnis 7
Išimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių, kad sūris paruduotų.

Žingsnis 8

Kalakutienos mėsos kukuliai Žingsnis 8
Po kurio laiko jį išimkite ir mėgaukitės skaniu maistu!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos