Publikavimo data: 2025-08-18
Kalakutienos mėsos kukuliai
Visavertis ir sotus patiekalas visai šeimai.
Žingsnis 1
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje (10 minučių). Kol ryžiai verda, sutarkuokite morkas ir supjaustykite svogūną smulkia tarka.
Žingsnis 2
Sumalkite filė į maltą mėsą, sudėkite svogūną (galite iš karto imti paruoštus svogūnus).
Žingsnis 3
Tada į maltą mėsą suberkite ryžius, morkas, kiaušinį, druską ir reikiamus prieskonius. Galite įberti žolelių. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite kukulius ir sudėkite juos į kepimo skardą.
Žingsnis 5
Pomidorų pastą atskieskite stikline šilto vandens, įpilkite grietinės ir per presą išspausto česnako. Įberkite šiek tiek druskos ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Užpilkite mėsos kukulius padažu ir siųskite juos į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 25 minutėms.
Žingsnis 7
Išimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių, kad sūris paruduotų.
Žingsnis 8
Po kurio laiko jį išimkite ir mėgaukitės skaniu maistu!
Kategorijos