Publikavimo data: 2024-05-26
Kalakutienos paplotėliai
Yra daugybė kalakutienos bittochki gaminimo variantų. Klasikinis receptas numato minimalų ingredientų kiekį: mėsą, svogūnus, prieskonius ir duoną maltai mėsai surišti. Jei pageidaujama, galima pridėti šviežių žolelių ir daržovių. Patiekalo gaminimo būdų yra keletas: troškinimas su vandeniu ar padažu, kepimas orkaitėje, kepimas arba troškinimas garuose. Pastarasis būdas pareikalaus mažiausiai pastangų. Kad kalakutienos kukuliai būtų sultingesni, į faršą galite įdėti morkų arba cukinijų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Susmulkinkite svogūnus trintuvu. Duoną 5-10 min. pamirkykite vandenyje. Tada ją išspauskite. Sudėkite faršą į dubenį, suberkite mirkytą duoną ir svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išminkykite. Sudėkite smulkintas petražoles ir dar kartą kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite paplotėlius ir iškepkite juos garintuve. Pamirkykite rankas vandenyje, suformuokite iš maltos mėsos apskritimus ir sudėkite į garintuvo dubenį. Virkite 25-30 minučių.
Kategorijos