Kalakutienos paprikašas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Kalakutienos paprikašas

Tai nepaprastai skanus ir lengvai pagaminamas vengriškas patiekalas. Net mano išrankūs valgytojai jį suvalgo ir prašo dar.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
86 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutienos paprikašas Žingsnis 1
Kalakutienos filė supjaustykite griežinėliais ir pabarstykite paprika.

Žingsnis 2

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite kalakutieną, kol ji taps auksinė. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite kalakutieną į lėkštę.

Žingsnis 3

Kalakutienos paprikašas Žingsnis 3
Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais. Toje pačioje keptuvėje 3 minutes pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Suberkite papriką ir pakepinkite dar 3 minutes.

Žingsnis 4

Kalakutienos paprikašas Žingsnis 4
Tada smulkiai supjaustykite pomidorą (galite jį sutarkuoti) ir kartu su pomidorų pasta sudėkite į daržoves. Toliau troškinkite maišydami 2 minutes.

Žingsnis 5

Kalakutienos paprikašas Žingsnis 5
Tada grąžinkite kalakutieną į keptuvę, supilkite vandenį ir uždengę dangčiu troškinkite apie 10 minučių.

Žingsnis 6

Kalakutienos paprikašas Žingsnis 6
Dubenyje sumaišykite miltus, grietinę ir 2 šaukštus vandens iki vientisos masės. Supilkite mišinį į keptuvę ir išmaišykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol padažas sutirštės, 4-5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos