Publikavimo data: 2025-08-19
Kalakutienos paprikašas
Tai nepaprastai skanus ir lengvai pagaminamas vengriškas patiekalas. Net mano išrankūs valgytojai jį suvalgo ir prašo dar.
Žingsnis 1
Kalakutienos filė supjaustykite griežinėliais ir pabarstykite paprika.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite kalakutieną, kol ji taps auksinė. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite kalakutieną į lėkštę.
Žingsnis 3
Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais. Toje pačioje keptuvėje 3 minutes pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Suberkite papriką ir pakepinkite dar 3 minutes.
Žingsnis 4
Tada smulkiai supjaustykite pomidorą (galite jį sutarkuoti) ir kartu su pomidorų pasta sudėkite į daržoves. Toliau troškinkite maišydami 2 minutes.
Žingsnis 5
Tada grąžinkite kalakutieną į keptuvę, supilkite vandenį ir uždengę dangčiu troškinkite apie 10 minučių.
Žingsnis 6
Dubenyje sumaišykite miltus, grietinę ir 2 šaukštus vandens iki vientisos masės. Supilkite mišinį į keptuvę ir išmaišykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol padažas sutirštės, 4-5 minutes.
Kategorijos