Publikavimo data: 2024-06-23
Kalakutienos šaltibarščiai
Pagal šį receptą kalakutienos šaltibarščiai bus lengvesni ir labiau dietiniai nei kitų rūšių mėsa. Kalakutienoje yra subalansuotų baltymų, riebalų ir angliavandenių, joje mažai cholesterolio ir ji gerai virškinama. Rinkdamiesi mėsą atkreipkite dėmesį į jos spalvą. Priklausomai nuo mėsos dalies, jos spalva gali būti nuo švelniai rausvos iki tamsiai raudonos. Šviesesnės spalvos yra filė, tamsesnės - šlaunelės ir blauzdos. Paspauskite mėsą - jei ji greitai atsigauna, vadinasi, mėsa šviežia.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Sudėkite visą kalakutieną į puodą ir užpilkite vandeniu. Prie mėsos sudėkite morkas, svogūnus ir porus, įberkite druskos ir pipirų. Pradėkite virti mėsą užvirindami vandenį ir nugriebdami putas. Tada sumažinkite ugnį ir virkite 2 valandas. Sultinį perkoškite per sietelį ir išimkite morkas bei mėsą. Kalakutieną supjaustykite mažais gabalėliais, o morkas - žiedais.
Žingsnis 2
Šaltus pyragėlius sudėkite į formeles ir atvėsinkite. Formelių dugną užpildykite morkomis, tada sudėkite mėsą. Atskirkite 0,5 puodelio sultinio, šiek tiek atvėsinkite ir juo atskieskite želatiną, palikite 30 minučių išbrinkti. Tada į pagrindinį sultinį įpilkite želatiną ir užvirinkite, bet neužvirinkite. Nuimkite sultinį nuo ugnies, atvėsinkite ir supilkite į formą. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms sustingti.
Kategorijos