Publikavimo data: 2025-08-16
Kalakutienos širdys padaže
Palyginti su vištienos širdelėmis, kalakutienos širdelės yra tankesnės ir didesnės. Parduotuvėje jos parduodamos atšaldytos ir užšaldytos. Pirmąją galima laikyti 2 dienas, o antrąją - iki 2 mėnesių. Geriau pirkti atšaldytas ir iš karto jas virti. Kokybiškos širdelės turi blizgantį, drėgną paviršių. Jos yra tamsiai raudonos, tankios, o paspaudus - elastingos. Jei jos gerai apdorotos, ant jų nėra jungiamojo audinio. Išoriniame paviršiuje gali būti plonas riebalų sluoksnis. Jis turi būti baltas arba kreminis, bet ne geltonas.
Žingsnis 1
Išvirkite kalakutienos širdeles. Sudėkite širdeles į puodą su vandeniu ir užvirkite. Įdėkite 1 visą svogūną, pipirų žirnelius, lauro lapą, salierą ir 1 morką. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite pusantros valandos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir baigkite virti širdeles. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite joje griežinėliais supjaustytus svogūnus ir porus. Lengvai apkepkite aliejuje ir sudėkite morkas. Supilkite grietinėlę ir jai užvirus išjunkite ugnį. Atvėsusią masę susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės. Supjaustykite širdeles mažais gabalėliais ir pakepinkite aliejuje. Įpilkite padažo ir pagal skonį įberkite druskos. Palaukite, kol padažas užvirs, ir po kelių minučių išjunkite ugnį.
Kategorijos