Kalakutienos širdys padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kalakutienos širdys padaže

Palyginti su vištienos širdelėmis, kalakutienos širdelės yra tankesnės ir didesnės. Parduotuvėje jos parduodamos atšaldytos ir užšaldytos. Pirmąją galima laikyti 2 dienas, o antrąją - iki 2 mėnesių. Geriau pirkti atšaldytas ir iš karto jas virti. Kokybiškos širdelės turi blizgantį, drėgną paviršių. Jos yra tamsiai raudonos, tankios, o paspaudus - elastingos. Jei jos gerai apdorotos, ant jų nėra jungiamojo audinio. Išoriniame paviršiuje gali būti plonas riebalų sluoksnis. Jis turi būti baltas arba kreminis, bet ne geltonas.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (40 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutienos širdys padaže Žingsnis 1
Išvirkite kalakutienos širdeles. Sudėkite širdeles į puodą su vandeniu ir užvirkite. Įdėkite 1 visą svogūną, pipirų žirnelius, lauro lapą, salierą ir 1 morką. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite pusantros valandos.

Žingsnis 2

Kalakutienos širdys padaže Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir baigkite virti širdeles. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite joje griežinėliais supjaustytus svogūnus ir porus. Lengvai apkepkite aliejuje ir sudėkite morkas. Supilkite grietinėlę ir jai užvirus išjunkite ugnį. Atvėsusią masę susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės. Supjaustykite širdeles mažais gabalėliais ir pakepinkite aliejuje. Įpilkite padažo ir pagal skonį įberkite druskos. Palaukite, kol padažas užvirs, ir po kelių minučių išjunkite ugnį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos