Kalakutienos šlaunelės pjaustymas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kalakutienos šlaunelės pjaustymas

Kalakutienos šlaunelių kotletai - sultingas ir labai aromatingas patiekalas su apetitą žadinančia ruda plutele, kurią suteikia iš vištienos kiaušinio ir miltų pagaminta duona. Kotletai patiekiami su lengvu garstyčių ir medaus padažu, kuris, derėdamas su mėsa, sukuria malonų skonio balansą. Beje, kalakutiena puikiai tinka dietiniams tikslams, nes net ir kepama išlaiko sveikąsias savybes.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
277 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalakutienos šlaunelės pjaustymas Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje įmuškite vištienos kiaušinį ir ant plokščios lėkštės suberkite miltus. Paruoštus kotletus pirmiausia panardinkite į kiaušinį, o tada į miltus, kad jie padengtų visą mėsos paviršių. Tada kalakutieną pabarstykite druska ir paukštienos prieskoniais.

Žingsnis 2

Kalakutienos šlaunelės pjaustymas Žingsnis 2
Paruoškite kalakutienos šlaunelių kotletus. Į keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus ir įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Po to sudėkite paruoštus kotletus. Kepkite mėsą iš abiejų pusių po 4-5 minutes. Tada kalakutieną uždenkite dangčiu ir palikite troškintis apie 10 minučių.

Žingsnis 3

Kalakutienos šlaunelės pjaustymas Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Česnaką išspauskite per presą ir sumaišykite iki vientisos masės su likusiais ingredientais: grietine, majonezu, garstyčiomis, medumi, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos