Publikavimo data: 2024-06-13
Kalakutienos šlaunelės pjaustymas
Kalakutienos šlaunelių kotletai - sultingas ir labai aromatingas patiekalas su apetitą žadinančia ruda plutele, kurią suteikia iš vištienos kiaušinio ir miltų pagaminta duona. Kotletai patiekiami su lengvu garstyčių ir medaus padažu, kuris, derėdamas su mėsa, sukuria malonų skonio balansą. Beje, kalakutiena puikiai tinka dietiniams tikslams, nes net ir kepama išlaiko sveikąsias savybes.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje įmuškite vištienos kiaušinį ir ant plokščios lėkštės suberkite miltus. Paruoštus kotletus pirmiausia panardinkite į kiaušinį, o tada į miltus, kad jie padengtų visą mėsos paviršių. Tada kalakutieną pabarstykite druska ir paukštienos prieskoniais.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutienos šlaunelių kotletus. Į keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus ir įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Po to sudėkite paruoštus kotletus. Kepkite mėsą iš abiejų pusių po 4-5 minutes. Tada kalakutieną uždenkite dangčiu ir palikite troškintis apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Česnaką išspauskite per presą ir sumaišykite iki vientisos masės su likusiais ingredientais: grietine, majonezu, garstyčiomis, medumi, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Kategorijos