Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutienos sriuba su žaliaisiais žirneliais
Skanus, maistingas ir mažai kalorijų turintis patiekalas. Tai mano mėgstamiausia sriuba iš dietinės kalakutienos. Ją lengva ir greitai paruošti, o gaunasi labai skanus ir sveikas patiekalas, kuriame gausu baltymų ir vitaminų. Turėtumėte pabandyti ją pasigaminti ir jūs.
Žingsnis 1
Kalakutieną užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie valandą, nepamiršdami nugriebti putų.
Žingsnis 2
Nuluptas ir nuplautas morkas supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite svogūną.
Žingsnis 3
Keptuvėje su augaliniu aliejumi ir ciberžole apkepkite susmulkintas daržoves.
Žingsnis 4
Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite jas į sultinį kartu su žirneliais.
Žingsnis 5
Išimkite kalakutienos sparnelius iš sultinio ir atvėsinkite.
Žingsnis 6
Išimkite mėsą iš kaulo ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite ją į sultinį.
Žingsnis 7
Kai bulvės ir žirniai išverda, o mėsa ir kepama mėsa sudedama, sriubą pasūdykite ir papipirinkite. Įberkite žiupsnelį žolelių, leiskite pavirti dar 3 minutes ir išjunkite ugnį.
Kategorijos