Publikavimo data: 2024-01-06
Kalakutienos sultinys receptas
Kalakutienos sultinys yra labai sveikas. Jame yra baltymų, B grupės vitaminų, magnio ir seleno. Tai gerina medžiagų apykaitą, smegenų veiklą ir imunitetą. Magnis teigiamai veikia nervų sistemą, o selenas užkerta kelią vėžio vystymuisi. Paruošti sultinį visai nesunku. Jam paruošti reikės tik 500 g paukštienos. Norėdami išvirti riebesnį sultinį, rinkitės blauzdelę. O jei norite sveikesnio pirmojo patiekalo varianto, gamindami naudokite filė.
Žingsnis 1
Nuplaukite kalakutieną. Nulupkite ir nuplaukite daržoves. Žalumynus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Stambiai supjaustykite morkas ir svogūnus, o petražoles susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite kalakutienos sultinį. Sudėkite mėsą į puodą ir užpilkite dviem litrais šalto vandens. Įberkite druskos. Pastatykite ant viryklės ir užvirinkite. Nuplaukite putas skepetaite. Geriausia druską pilti palaipsniui, kad sultinys nebūtų per sūrus.
Žingsnis 3
Virkite kalakutieną 60 minučių.Kad nepamirštumėte gaminti patiekalą, nustatykite žadintuvą.
Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus ir morkas. Palikite keptuvę ant silpnos ugnies dar 30 minučių.
Žingsnis 5
Sultinį perkoškite. Iš jo išimkite mėsą ir daržoves ir per sietelį ar marlę supilkite į kitą švarų puodą. Štai ir viskas. Dabar jau žinote, kaip išvirti kalakutienos sultinį.
Žingsnis 6
Norėdami gražiai patiekti, supilkite sultinį į specialius didelius puodelius. Įdėkite šviežių žolelių. Atskiroje lėkštėje galite patiekti paukštienos ir morkų. Jas išdėliokite ant salotų lapų. Išimkite svogūnus.
Kategorijos