Kalakutienos troškinys su Briuselio kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kalakutienos troškinys su Briuselio kopūstais

Kalakutienos troškinys su briuseliniais kopūstais yra labai skanus ir nesudėtingas patiekalas, kuriame švelni mėsa puikiai dera su sultingomis daržovėmis. Manoma, kad ragu receptas į mūsų virtuvę atkeliavo iš Prancūzijos, tačiau yra duomenų, kad panašus patiekalas buvo gaminamas ir senovės Romoje. Ruošdami ragu, be mėsos ir daržovių, galite naudoti žuvį ir grybus, papildydami juos padažu. Patiekalą geriau patiekti giliose lėkštėse arba puoduose, taip jis taps dar įdomesnis.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Kalakutienos troškinys su Briuselio kopūstais Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Kalakutienos filė supjaustykite mažais gabalėliais. Kopūstus ir česnakus palikite sveikus.

Žingsnis 2

Kalakutienos troškinys su Briuselio kopūstais Žingsnis 2
Paruoškite troškinį. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite česnaką, svogūną ir morkas, kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Tada į keptuvę sudėkite filė gabaliukus. Palaukite, kol mėsa pabals, tada troškinkite dar apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Pabaigoje į troškinį įberkite kopūstų, pagal skonį druskos ir pipirų, 0,5 puodelio vandens, išmaišykite ir palikite ant ugnies dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kalakutienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, troškinys, be bendrų alergenų, receptų knyga, troškinys su bulvėmis, vakarienė su bulvėmis, kalakutienos troškinys

Kategorijos