Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutienos troškinys su pomidorų pasta
Kalakutienos troškinys su pomidorų pasta nepaliks jūsų abejingų. Jį galima patiekti su spagečiais, bulvėmis, ryžiais ir grikiais. Mėsa bus persmelkta švelnaus pomidorų aromato ir skonio. Ypatingo skonio suteiks prieskoniai. Verdama ar troškinama kalakutiena laikoma viena švelniausių mėsos rūšių. Dėl didelio natrio kiekio filė galima praktiškai nesūdyti, o tai yra sveika. Į paruoštą patiekalą galite įdėti daržovių - šviežių arba keptų ant grotelių.
Žingsnis 1
Pradėkite pjaustyti maistą. Sutarkuokite morkas per tarką su dideliais dantukais. Supjaustykite pomidorą ir papriką kubeliais. Kalakutieną supjaustykite maždaug 3 cm gabaliukais. Smulkiai supjaustykite krapus ir česnaką.
Žingsnis 2
Pradėkite kepti kalakutą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir įjunkite vidutinę ugnį. Sudėkite kalakutienos filė ir kepkite iš abiejų pusių po 15 minučių. Tada sudėkite svogūnus, pomidorus, paprikas, tarkuotas morkas ir troškinkite 15 minučių.
Žingsnis 3
Užvirinkite patiekalą. Įpilkite stiklinę vandens, tada sudėkite pomidorų pastą ir miltus. Pagardinkite druska ir pipirais. Kruopščiai išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos įberkite krapų ir česnakų. Išmaišykite.
Kategorijos