Kalakuto šlaunelė orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kalakuto šlaunelė orkaitėje

Orkaitėje su medaus padažu kepta kalakutienos šlaunelė būna sultinga ir aromatinga, su auksine karameline plutele. Dėl aštraus sojų padažo, prieskonių ir saldaus medaus derinio šis patiekalas yra nepaprastai skanus, švelnus ir pikantiškas. Kalakutienos šlaunelė yra daug sultingesnė ir minkštesnė nei krūtinėlė, bet kartu riebesnė. Kalakutieną galite patiekti su bulvių koše arba iškepti iš karto su bulvių gabalėliais ar kitomis daržovėmis. Toks patiekalas papuoš bet kokį šventinį stalą ir patiks absoliučiai visiems.
Gaminimo laikas
230 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.56/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Kalakuto šlaunelė orkaitėje Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Sumaišykite medų su sojų padažu, druska ir prieskonių mišiniu. Šiuo mišiniu kruopščiai aptepkite kalakuto šlaunelę, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve dviem valandoms.

Žingsnis 2

Kalakuto šlaunelė orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Įdėkite mėsą į kepimo rankovę ir ją užriškite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos