Publikavimo data: 2025-08-17
Kalėdų antis, įdaryta vaisiais.
Vidurio Europos virtuvėje antis visada buvo tradicinis Kalėdų patiekalas. Juk toks paprotys glaudžiai susijęs su katalikybe. Ilgą laiką, dar neprasidėjus Kalėdų gavėniai, lapkričio 11 d. ant stalo atsirasdavo "Martyno žąsis". Pasakojama legenda, kad 1588 m. Kalėdų išvakarėse šiuo patiekalu vaišinosi karalienė Elžbieta I, gavusi žinią apie nugalėtą Ispanijos karaliaus Pilypo II Armadą. Taigi karalienė šį patiekalą pavadino laimingu ženklu ir paskelbė jį kalėdiniu patiekalu.
Žingsnis 1
Išpjaukite antį. Išimkite visą vidų. Jei norite, galite jas iškepti atskirai. Sumaišykite medų su bazilikais. Įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite. Mišiniu aptepkite antį.
Žingsnis 2
Slyvas supjaustykite mažais gabalėliais. Riešutus susmulkinkite peiliu arba virtuviniu smulkintuvu. Sumaišykite visus ingredientus. Mišiniu įdarykite antį.
Žingsnis 3
Nulupkite apelsinus ir mandarinus. Mandarinus supjaustykite skiltelėmis, o apelsinus - kubeliais. Obuolius supjaustykite į 4 skilteles, išimkite šerdį ir sėklas.
Žingsnis 4
Įdarykite antį paruoštais vaisiais nedidelėmis porcijomis, pakaitomis apelsinais, mandarinais ir obuoliais.
Žingsnis 5
Paruoškite kepimo skardą. Ant jos uždėkite kelis sluoksnius folijos. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Įdarytą antį sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę maždaug dviem valandoms.
Kategorijos