Publikavimo data: 2025-08-20
Kalėdų krūtinėlė
Šis patiekalas mūsų šeimoje jau kelioms kartoms asocijuojasi su Naujųjų metų švente. Jį galima ruošti ir kitoms šventėms, tačiau nė vieni mūsų Naujieji metai neapsieina be jo.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite druska, pipirais ir augaliniu aliejumi. Tolygiai pabarstykite nesmulkintomis česnako skiltelėmis. Palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite sojų padažą, garstyčias, 7-8 skilteles smulkinto česnako.
Žingsnis 3
Mėsą įtrinkite mišiniu.
Žingsnis 4
Suvyniokite į ritinėlį. Užriškite virvele ir apvyniokite keliais folijos sluoksniais, kad neiškiltų. Padėkite į šaldytuvą marinuotis kelioms valandoms arba per naktį.
Žingsnis 5
Marinuotą mėsą sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę, kepkite folijoje 2 valandas. Tada atidenkite ir kepkite dar 30-45 min.
Žingsnis 6
Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir 1-2 val. padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos