Publikavimo data: 2024-06-13
Kaliaropių pjaustymas
Kopūstai - tai kopūstų rūšis, kuri ne tik pasižymi neįprastu skoniu, bet ir turi daug vitaminų, mikroelementų ir natūralių antioksidantų. Kotletai su kaliaropėmis - sultingas patiekalas su švelnia kiauliena ir aromatingu garnyru. Su sūriu derantys prieskoniai mėsai suteikia pikantišką poskonį, o citrinos sultys - lengvą rūgštelę.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Įjunkite orkaitę ir palikite ją įkaisti iki 200 laipsnių. Tuo tarpu sumaišykite kaliaropes ir batatus. Įdėkite česnako, rozmarino ir čiobrelių, pipirų ir druskos pagal skonį. Į mišinį įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite daržoves ant kepimo skardos ir leiskite joms kepti 15-20 minučių. Po to į kepimo skardą sudėkite mangoldų lapus ir dar 2 minutes palaikykite daržoves orkaitėje, tada perkelkite jas į atskirą dubenį.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Įkaitinkite keptuvę su likusiu alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies. Iš abiejų pusių kotletus pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Tada sudėkite mėsą į keptuvę ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Po to perkelkite kotletus į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 7-10 minučių. Prieš patiekdami mėsą šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos