"Kalmaras Cezaris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

"Kalmaras Cezaris

"Cezaris" pavadinimą gavo ne Gajaus Julijaus Cezario garbei, o amerikiečių virtuvės šefo Cezario Kardinio garbei. Pasakojama legenda, kad virėjas šias salotas sugalvojo atsitiktinai, derindamas viską, kas liko virtuvėje. Salotos yra klasikinis amerikiečių virtuvės receptas, tačiau jos ne mažiau mėgstamos ir kitose šalyse. Šiame recepte vietoj vištienos naudojami kalmarai, kurie patiekalui suteikia Viduržemio jūros regiono skonį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Kalmaras Cezaris Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite pomidorus, kopūstus ir kiaušinius. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

"Kalmaras Cezaris Žingsnis 2
Majonezą sumaišykite su smulkintu česnaku.

Žingsnis 3

"Kalmaras Cezaris Žingsnis 3
Duoną supjaustykite mažais kubeliais ir apkepkite keptuvėje, kol taps auksinė.

Žingsnis 4

"Kalmaras Cezaris Žingsnis 4
Kepkite kalmarus ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 5

"Kalmaras Cezaris Žingsnis 5
Sudėkite ingredientus į dubenį ir užpilkite padažu. Kruopščiai išmaišykite. Dėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite kalmarus. Pabarstykite salotas skrebučiais ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos