Publikavimo data: 2024-04-01
"Kalmaras Cezaris
"Cezaris" pavadinimą gavo ne Gajaus Julijaus Cezario garbei, o amerikiečių virtuvės šefo Cezario Kardinio garbei. Pasakojama legenda, kad virėjas šias salotas sugalvojo atsitiktinai, derindamas viską, kas liko virtuvėje. Salotos yra klasikinis amerikiečių virtuvės receptas, tačiau jos ne mažiau mėgstamos ir kitose šalyse. Šiame recepte vietoj vištienos naudojami kalmarai, kurie patiekalui suteikia Viduržemio jūros regiono skonį.
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite pomidorus, kopūstus ir kiaušinius. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Majonezą sumaišykite su smulkintu česnaku.
Žingsnis 3
Duoną supjaustykite mažais kubeliais ir apkepkite keptuvėje, kol taps auksinė.
Žingsnis 4
Kepkite kalmarus ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Sudėkite ingredientus į dubenį ir užpilkite padažu. Kruopščiai išmaišykite. Dėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite kalmarus. Pabarstykite salotas skrebučiais ir patiekite.
Kategorijos