Kalmarų ežiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kalmarų ežiai

Kalmarus galima naudoti ne tik salotoms, bet ir labai skaniems bei sultingiems ežiams gaminti. Kalmarų patiekalai yra mažai kaloringi ir tiesiog būtini tiems, kurie nori išlaikyti puikią figūrą. Po tokių pietų ar vakarienės nesijaučia sunkumo skrandyje. Kadangi jūros gėrybės nemėgsta ilgo terminio apdorojimo, ežiai su kalmarais paruošiami greitai. Kartu jų skonis toks intensyvus, kad nerekomenduojama į ingredientus dėti jokių prieskonių, išskyrus maltus pipirus.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.38/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalmarų ežiai Žingsnis 1
Paruoškite maltiniams skirtus ingredientus. Kalmarus sumalkite mėsmale. Smulkiai supjaustykite svogūną. Lengvai įmuškite vištienos kiaušinį.

Žingsnis 2

Kalmarų ežiai Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Dubenyje sumaišykite kalmarų faršą, svogūną, ryžius, kiaušinį, druską ir pipirus. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir pamirkykite juos miltuose.

Žingsnis 3

Kalmarų ežiai Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite ežiukus ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš abiejų pusių. Supilkite pomidorų padažą, uždenkite ir troškinkite dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos