Publikavimo data: 2024-06-08
Kalmarų ežiai
Kalmarus galima naudoti ne tik salotoms, bet ir labai skaniems bei sultingiems ežiams gaminti. Kalmarų patiekalai yra mažai kaloringi ir tiesiog būtini tiems, kurie nori išlaikyti puikią figūrą. Po tokių pietų ar vakarienės nesijaučia sunkumo skrandyje. Kadangi jūros gėrybės nemėgsta ilgo terminio apdorojimo, ežiai su kalmarais paruošiami greitai. Kartu jų skonis toks intensyvus, kad nerekomenduojama į ingredientus dėti jokių prieskonių, išskyrus maltus pipirus.
Žingsnis 1
Paruoškite maltiniams skirtus ingredientus. Kalmarus sumalkite mėsmale. Smulkiai supjaustykite svogūną. Lengvai įmuškite vištienos kiaušinį.
Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Dubenyje sumaišykite kalmarų faršą, svogūną, ryžius, kiaušinį, druską ir pipirus. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir pamirkykite juos miltuose.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite ežiukus ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš abiejų pusių. Supilkite pomidorų padažą, uždenkite ir troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos