Kalmarų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Kalmarų salotos

Labai skanios salotos su kalmarais, kurių receptas susideda iš kelių etapų, papuoš stalą ir suteiks malonų pojūtį dėl švelnių ir traškių produktų derinio. Be to, kalmarų salotos su kiaušiniu ir agurkais yra labai naudingos. Tai tikra vitaminų bomba, stiprinanti kraujagysles, prisotinanti jodu, valanti nuo toksinų, suteikianti odai elastingumo, grožio ir jaunatviškumo. Paruoškite paprastas salotas su kalmarais - gardžiausias užkandis arba visavertis maistas suteikiamas net ir labai išalkusiems.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalmarų salotos Žingsnis 1
Išvirkite kalmarus. Į puodą ant dujų įpilkite vandens ir šiek tiek pasūdykite. Kai jis užvirs, įmeskite į jį norimą kiekį kalmarų. Pavirkite 2 minutes ir nusausinkite sietelyje.

Žingsnis 2

Kalmarų salotos Žingsnis 2
Supjaustykite visus ingredientus griežinėliais. Supjaustykite virtus kalmarus, kiaušinius ir agurkus griežinėliais.

Žingsnis 3

Kalmarų salotos Žingsnis 3
Paruoškite žalumynus ir kukurūzus. Džiovintas žoleles susmulkinkite kuo smulkiau. Atidėkite į šalį. Kukurūzus supilkite į atskirą dubenį. Svarbu, kad iš kukurūzų būtų išpiltas visas skystis.

Žingsnis 4

Kalmarų salotos Žingsnis 4
Sluoksniuokite. Salotos su kalmarais ir kiaušiniu, pridėjus agurkų ir kukurūzų, atrodys harmoningai, jei bus sluoksniuotos. Į lėkštės vidurį įstatykite serviravimo žiedą. Pirmasis sluoksnis - kalmarai. Juos sutrinkite, šiek tiek pasūdykite, papipirinkite, jei reikia, užpilkite šiek tiek jogurto. Tada ant viršaus sudėkite agurkus, pasūdykite, papipirinkite, užpilkite jogurtu. Tada kiaušinius, jogurtą, druską, pipirus. Paskutinius sluoksnius sudaro žalumynai ir kukurūzai, jų apipavidalinti nereikia.

Žingsnis 5

Kalmarų salotos Žingsnis 5
Išmirkykite salotas. Sluoksniuotas salotas, nenuėmę kepimo žiedo, įdėkite į šaldytuvą bent 20 minučių. Taip užtikrinsite, kad visi sluoksniai įsigertų į padažą ir būtų vientisos, tačiau atskiros tekstūros. Prieš patiekdami išimkite virimo žiedą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos