Publikavimo data: 2024-02-04
Kalmarų salotos receptas
Daugiausia laiko ruošiant kalmarus užima kalmarų skerdenos valymas. Šį darbą palengvinsime keliais paprastais patarimais. Atšildykite kalmarą kambario temperatūroje, užpilkite jį stačiu verdančiu vandeniu ir perkelkite į šaltą vandenį. Plėvelė susisuks tiesiog prieš jūsų akis, todėl galėsite lengvai ją nuimti, taip pat kordą ir vidurius.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus ir išvirkite kiaušinius.
Žingsnis 2
Išvalykite kalmarų filė ir išvirkite juos pasūdytame vandenyje (3-4 min.). Ilgai nevirkite kalmarų filė, kitaip jie taps kieti.
Žingsnis 3
Nulupkite raudonąjį svogūną, supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su kalmarais.
Žingsnis 4
Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į kalmarus bei svogūnus. Salotas pagardinkite grietine, druska, pipirais, gerai išmaišykite ir patiekite.
Kategorijos