Publikavimo data: 2024-05-25
Kalmarų troškinys su daržovėmis ir austrių grybais
Kalmarai yra universalus produktas. Jį galima derinti su įvairiais ingredientais, įskaitant paukštieną ir dešras. Kalmarų troškinys su daržovėmis ir austrėmis yra neįprastas ir įdomus patiekalas, kuris ne tik nustebins savo sudėtimi, bet ir įrodys, kad galima ir net būtina derinti nesuderinamus dalykus, norint atrasti tikrą deimantą tarp įprastų ir net nuobodžių skonių derinių.
Žingsnis 1
Kalmarus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuimkite plėvelę, supjaustykite plonais žiedais ir marinuokite citrinos sulčių ir 2 šaukštelių pipirų mišinio mišinyje, palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite žiedais supjaustytą svogūną, kol taps skaidrus. Sudėkite griežinėliais pjaustytą papriką ir smulkintą česnaką. Kepkite dar 5 minutes. Sudėkite grybų griežinėlius ir džiovintas žoleles ir 30 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Baigiant virti, įpilkite pomidorų padažo, likusią pipirų mišinio dalį, druskos ir paprikos pagal skonį.
Žingsnis 3
Padidinkite kaitrą iki didžiausios, sudėkite kalmarų žiedus, išmaišykite ir kepkite kartu dar 2 minutes. Kai tik kalmarai pabals, nukelkite nuo viryklės, uždenkite ir palikite troškintis 30 minučių. Patiekite su ryžiais arba makaronais ir buteliu sauso baltojo vyno.
Kategorijos