Publikavimo data: 2025-08-18
Kanadietiški šonkauliukai su bulvių koše ir žirneliais
Kanadietiški šonkauliukai yra garsus Monrealio (Kanada) restorano patiekalas; šie šonkauliukai ruošiami orkaitėje kepant juos gardžiame saldžiame ir aštriame marinate. Mėsa būna neįtikėtinai minkšta. Saldų skonį padažui suteikia rudasis cukrus, šiek tiek aštri pomidorų pasta ir maltas česnakas, o iškepęs jis būna gana pikantiškas ir tirštas. Geriausias garnyras prie šio patiekalo - minkšta, puri bulvių košė su žaliaisiais žirneliais.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite griežinėliais. Ant viryklės pastatykite puodą su pasūdytu vandeniu. Bulves virkite 20-30 minučių ant vidutinės ugnies. Bulvės turi būti minkštos ir lengvai praduriamos peiliu.
Žingsnis 2
Nusunkite vandenį iš puodo, supilkite pieną į bulves ir žaliuosius žirnelius. Bulves plakite mikseriu 10-15 minučių, lėtai pildydami pieną, kol taps tirštos bulvių košės konsistencijos. Ji turi būti be gumuliukų, bet ne per skysta.
Žingsnis 3
Sumaišykite padažui skirtus ingredientus: karį, pomidorų pastą, sojų padažą, rudąjį cukrų, džiovintą česnaką, šiek tiek druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite, rudasis cukrus padažą turėtų padaryti šiek tiek tirštesnį.
Žingsnis 4
Šonkauliukus sudėkite į kepimo indą, uždengtą folija. Apšlakstykite juos padažu iš abiejų pusių. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-30 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Žingsnis 5
Į lėkštę sudėkite bulvių košę ir šonkauliukus. Patiekite.
Kategorijos