Publikavimo data: 2024-04-28
Kanadietiško stiliaus šonkauliukai
Kanadiečiai laisvalaikį leidžia žiūrėdami ledo ritulio varžybas ir valgydami barbekiu. Vienas mėgstamiausių jų patiekalų - šonkauliukai, marinuoti kečupo, obuolių padažo, cukraus ir įvairių prieskonių mišinyje. Būtent kanadietiško stiliaus šonkauliukus matome įvairiuose filmuose. Jie turi apetitą žadinančią plutelę, sodrios bordo spalvos. Beje, dėl marinate esančio cukraus ši plutelė šiek tiek karamelizuojasi.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Sumaišykite prieskonius, obuolių padažą, kečupą, cukrų, citrinos sultis ir sojų padažą. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Sudėkite šonkauliukus į gilų dubenį, užpilkite marinatu ir išmaišykite. Uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite šonkauliukus. Kepimo skardą išklokite folija. Ant jos sudėkite šonkauliukus. Ant viršaus uždėkite kitą folijos lakštą. Pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 90 minučių. Po 40 minučių kepimo nuimkite viršutinį folijos sluoksnį.
Kategorijos