Publikavimo data: 2025-08-17
Karališkos salotos su džiovintomis slyvomis
Šis receptas išsiskiria nesudėtingu paruošimu ir labai įdomiu skoniu, kuris išgaunamas neįprastai derinant ingredientus. Klasikiniame šių salotų recepte naudojami granatų grūdai, tačiau čia jie pakeisti džiovintais vaisiais ir vynuogėmis. Šie ingredientai patiekalui suteikia saldaus poskonio, kuris puikiai dera su neryškiu daržovių skoniu. Paruoštos salotos gaunasi labai naudingos. Jose yra daug vitaminų, taip pat mineralinių medžiagų, pavyzdžiui, kalio ir kalcio.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Daržoves supjaustykite mažais kubeliais. Slyvas supjaustykite plonais griežinėliais. Tą patį padarykite ir su abrikosais. Riešutus susmulkinkite peiliu, o sūrį sutarkuokite. Vynuoges perpjaukite per pusę ir, jei reikia, pašalinkite sėklas.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Paimkite lėkštę ir uždėkite ant jos serviravimo žiedą. Lėkštės dugną patepkite majonezu. Tada išdėliokite bulvių ir morkų sluoksnį. Tada sudėkite abrikosus ir aptepkite juos majonezu. Po to sudėkite griežinėliais pjaustytus burokėlius ir taip pat aptepkite majonezu. Tada sudėkite tarkuoto sūrio, džiovintų slyvų ir riešutų sluoksnius. Pabaigoje sudėkite sultenių ir vynuogių puselių.
Kategorijos