Karamelizuotos vištienos kojos su raudonosiomis pupelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-22

Karamelizuotos vištienos kojos su raudonosiomis pupelėmis

Vištiena dažnai įtraukiama į vaikų ir suaugusiųjų mitybą. Joje yra organizmui reikalingų baltymų, ji lengvai virškinama ir neturi savito skonio. Vištienos šlaunelių mėsa yra riebesnė ir švelnesnio skonio nei krūtinėlės mėsa. Siūlome paįvairinti valgiaraštį ir vietoj tradicinio kepimo su prieskoniais vištienos šlauneles virti aštrioje karamelėje su Vorčesteršyro padažu bei papildyti konservuotomis arba virtomis raudonosiomis pupelėmis.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.85/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Karamelizuotos vištienos kojos su raudonosiomis pupelėmis Žingsnis 1
Norėdami paruošti marinatą, kubeliais supjaustykite svogūnus ir porus, pomidorus ir česnakus. Pagardinkite druska, pipirais ir Vorčesteršyro padažu.

Žingsnis 2

Karamelizuotos vištienos kojos su raudonosiomis pupelėmis Žingsnis 2
Vištienos šlauneles perpjaukite į dvi dalis ir užpilkite paruoštą marinatą ant šlaunelių taip, kad jos būtų panardintos iš visų pusių. Palikite mėsą pailsėti 60 minučių.

Žingsnis 3

Karamelizuotos vištienos kojos su raudonosiomis pupelėmis Žingsnis 3
Pastatykite gilią ir sunkią keptuvę arba storą puodą dvigubu dugnu ant ugnies ir supilkite alyvuogių aliejų. Kai aliejus šiek tiek įkais, suberkite rudąjį cukrų ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.

Žingsnis 4

Karamelizuotos vištienos kojos su raudonosiomis pupelėmis Žingsnis 4
Į cukraus ir sviesto karamelę sudėkite marinate išmirkytus vištienos kojų gabalėlius ir apkepkite juos iš abiejų pusių ant didelės ugnies.

Žingsnis 5

Karamelizuotos vištienos kojos su raudonosiomis pupelėmis Žingsnis 5
Į mėsą supilkite marinatą, raudonąsias konservuotas pupeles be skysčio, įpilkite 2 puodelius karšto vandens ir troškinkite dar 10 minučių. Tada pagal skonį įberkite čiobrelių ir uždengę dangčiu troškinkite 3-5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos