Publikavimo data: 2024-10-22
Karamelizuotos vištienos kojos su raudonosiomis pupelėmis
Vištiena dažnai įtraukiama į vaikų ir suaugusiųjų mitybą. Joje yra organizmui reikalingų baltymų, ji lengvai virškinama ir neturi savito skonio. Vištienos šlaunelių mėsa yra riebesnė ir švelnesnio skonio nei krūtinėlės mėsa. Siūlome paįvairinti valgiaraštį ir vietoj tradicinio kepimo su prieskoniais vištienos šlauneles virti aštrioje karamelėje su Vorčesteršyro padažu bei papildyti konservuotomis arba virtomis raudonosiomis pupelėmis.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti marinatą, kubeliais supjaustykite svogūnus ir porus, pomidorus ir česnakus. Pagardinkite druska, pipirais ir Vorčesteršyro padažu.
Žingsnis 2
Vištienos šlauneles perpjaukite į dvi dalis ir užpilkite paruoštą marinatą ant šlaunelių taip, kad jos būtų panardintos iš visų pusių. Palikite mėsą pailsėti 60 minučių.
Žingsnis 3
Pastatykite gilią ir sunkią keptuvę arba storą puodą dvigubu dugnu ant ugnies ir supilkite alyvuogių aliejų. Kai aliejus šiek tiek įkais, suberkite rudąjį cukrų ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
Žingsnis 4
Į cukraus ir sviesto karamelę sudėkite marinate išmirkytus vištienos kojų gabalėlius ir apkepkite juos iš abiejų pusių ant didelės ugnies.
Žingsnis 5
Į mėsą supilkite marinatą, raudonąsias konservuotas pupeles be skysčio, įpilkite 2 puodelius karšto vandens ir troškinkite dar 10 minučių. Tada pagal skonį įberkite čiobrelių ir uždengę dangčiu troškinkite 3-5 minutes.
Kategorijos