Karbonadas ant kaulo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Karbonadas ant kaulo

Rusijos caras pirmą kartą paragavo šio patiekalo ir jis jam taip patiko, kad pradėjo jį gaminti nuolat. Pagal vieną iš versijų šį mėsos delikatesą Rusijos carui paruošė Mitrofanas Karbonadas. Už ką caras įsakė pavadinti šį patiekalą virėjo garbei ir suteikė Mitrofanui aukščiausias pareigas karališkoje virtuvėje. Dabar šį patiekalą vertina viso pasaulio gurmanai. Belgijoje yra patiekalas, vadinamas flamandiškuoju karbonadu - jis gaminamas iš kiaulienos nugarinės ir troškinamas alaus padaže.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
241 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.35/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Karbonadas ant kaulo Žingsnis 1
Mėsą išdėliokite ant lėkštės, pasūdykite, papipirinkite ir apvoliokite prieskoniuose.

Žingsnis 2

Karbonadas ant kaulo Žingsnis 2
Paruoštus gabalėlius apšlakstykite citrina. Pabarstykite paprikomis. Kiekvieną gabalėlį gerai įtrinkite.

Žingsnis 3

Karbonadas ant kaulo Žingsnis 3
Uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis 30-40 min.

Žingsnis 4

Karbonadas ant kaulo Žingsnis 4
Keptuvę statykite ant didelės ugnies, supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Apkepkite mėsą iš abiejų pusių ant didelės ugnies.

Žingsnis 5

Karbonadas ant kaulo Žingsnis 5
Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos