Publikavimo data: 2024-06-12
Karbonadas ant kaulo
Rusijos caras pirmą kartą paragavo šio patiekalo ir jis jam taip patiko, kad pradėjo jį gaminti nuolat. Pagal vieną iš versijų šį mėsos delikatesą Rusijos carui paruošė Mitrofanas Karbonadas. Už ką caras įsakė pavadinti šį patiekalą virėjo garbei ir suteikė Mitrofanui aukščiausias pareigas karališkoje virtuvėje. Dabar šį patiekalą vertina viso pasaulio gurmanai. Belgijoje yra patiekalas, vadinamas flamandiškuoju karbonadu - jis gaminamas iš kiaulienos nugarinės ir troškinamas alaus padaže.
Žingsnis 1
Mėsą išdėliokite ant lėkštės, pasūdykite, papipirinkite ir apvoliokite prieskoniuose.
Žingsnis 2
Paruoštus gabalėlius apšlakstykite citrina. Pabarstykite paprikomis. Kiekvieną gabalėlį gerai įtrinkite.
Žingsnis 3
Uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis 30-40 min.
Žingsnis 4
Keptuvę statykite ant didelės ugnies, supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Apkepkite mėsą iš abiejų pusių ant didelės ugnies.
Žingsnis 5
Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol iškeps.
Kategorijos