Publikavimo data: 2024-09-16
Karbonadas, keptas su miško grybais
Kiaulienos nugarinė nuo kitų dalių skiriasi minkštumu, subtiliu skoniu ir mažu kalorijų kiekiu. Dėl tokių teigiamų savybių ši mėsa yra universali, todėl tinka bet kokiems patiekalams. Karbonadą galima gaminti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, galite ją iškepti orkaitėje su miško grybais. Toks patiekalas gaunasi sultingas ir skanus. Karbonadas su miško grybais bus geras porcijinio patiekalo šventiniam stalui variantas.
Žingsnis 1
Grybus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną, supjaustykite plunksnomis. Keptuvėje su augaliniu aliejumi nuolat maišydami 10 minučių pakepinkite grybus ir svogūnus.
Žingsnis 3
Supjaustykite karbonadą porcijomis. Iš visų pusių juos pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją karbonadus. Ant viršaus uždėkite grybų ir svogūnų bei stambiai tarkuoto sūrio.
Žingsnis 4
Kepkite mėsą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą patiekite į stalą, pagal skonį papuošę žolelėmis.
Kategorijos