Publikavimo data: 2025-08-20
Karbonadas, marinuotas sojų padaže su vynu ir medumi
Kartais norisi paįvairinti įprastą mėsos paruošimą. Norėdami suteikti karbonadui ypatingo skonio, pabandykite jį marinuoti! Vienais geriausių marinatų laikomi stalo vynai. Vyno rūšis labai keičia mėsos skonį, ypač su tinkamais prieskoniais. Į marinatą įpilkite sojų padažo, medaus, aitriosios paprikos ir česnako. Karbonado skonis bus aštresnis ir pikantiškesnis. Kelias valandas pamirkykite mėsą marinate, o tada gerai iškepkite ją įkaitintoje keptuvėje iki auksinės plutelės!
Žingsnis 1
Aitriąją papriką supjaustykite žiedais ant pjaustymo lentelės. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Paimkite gilų dubenį ir paruoškite marinatą. Supilkite reikiamą kiekį baltojo vyno. Įpilkite sojų padažo ir medaus. Viską gerai išmaišykite, kol skystis taps vientisas. Tada į dubenį sudėkite aitriąsias paprikas, česnaką, maltus juoduosius pipirus ir druską pagal skonį. Į marinatą įpilkite šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Žingsnis 3
Įdėkite marinato karbonado. Dėkite dubenį su mėsa į šaldytuvą 180 minučių. Praėjus 1,5 valandos nuo marinavimo pradžios, išmaišykite.
Žingsnis 4
Po marinavimo mėsą apkepkite keptuvėje, pateptoje augaliniu aliejumi. Periodiškai apverskite mėsą ir kepkite, kol iš abiejų pusių apskrus. Karbonadą kepkite iš viso 25 minutes. Paruošta!
Kategorijos